Recenzia letu: China Southern Airlines (Budapešť – Peking cez Guangzhou)

Dátum cesty: Prelom augusta a septembra  

Trasa: Budapešť – Guangzhou – Peking  

Letecká spoločnosť: China Southern Airlines  

Trieda: Ekonomická

V posledných týždňoch sa akokeby pretrhlo vrece s veľmi výhodnými letenkami smer východ. Bali, Japonsko a Čína sú akosi v kurze. Spoločnosť China Southern Airlines mieri na náš trh a snaží sa si nás získať. Nie len veľmi atraktívnymi cenami, čínske aerolinky totižto ako jedny z mála môžu využívať vzdušný priestor nad Ruskom.

Ako niekto, kto často cestuje, som mal nedávno svoju prvú skúsenosť s leteckou spoločnosťou China Southern Airlines, jednou z najväčších leteckých spoločností v Číne. Môj let ma zaviedol z Budapešti do Pekingu s prestupom v Guangzhou, na prelome leta. Tu je moja recenzia celého zážitku, od rezervácie až po pristátie.

Proces rezervácie

Rezervácia leteniek bola pomerne jednoduchá, nerezervoval som letenky ptismo cez webstránku spoločnosti ale prostredníctvom aplikácie booking. Usmiala sa totižto na mňa akcia od Tour de Svet a spiatočná letenka za neuveriteľných 373 EUR all in.

Zážitok na letisku

Check-in na letisku v Budapešti bol rýchly a efektívny. Náš čas pred oletom sme strávili v jednom z viacerých letiskových salónov. Personál na letisku bol ochotný a nápomocný, a všetko prebehlo hladko. V Guangzhou to už bolo o niečo komplikovanejšie kvôli veľkosti letiska a jazykovej bariére, ale naštudoval som si letisko dopredu, predbehli sme sa na pasovej kontrole, takže žiadne výrazné problémy.

Screenshot

Pohodlie počas letu

Keď som nastúpil do lietadla na prvom úseku do Guangzhou, privítala ma priateľská posádka. Lietadlo bolo moderné a čisté, čo vždy pridá na komforte. Sedadlá v ekonomickej triede boli priemerné, s dostatočným priestorom na nohy. Pre dlhší let to nebolo najpohodlnejšie, ale vzhľadom na cenu letenky som bol spokojný.

Služby na palube

Jedlo podávané počas letu bolo prekvapivo dobré. Na výber bolo viacero možností a aj keď čínska kuchyňa nie je pre každého, ja som si ju užil. Letušky boli pozorné, aj keď občas sa vyskytli menšie jazykové bariéry. To však bolo ľahko prekonané úsmevom a snahou o komunikáciu.

Zábava počas letu

Palubný zábavný systém bol solídny. Mali na výber mnoho filmov, seriálov a hudby, a tak som si mohol ľahko skrátiť čas. Jediným negatívom bolo, že niektoré možnosti neboli v angličtine, čo môže byť problémom pre pasažierov, ktorí nehovoria po čínsky.

Celkové hodnotenie

Moja skúsenosť s China Southern Airlines bola pozitívna. Let nebol úplne bezchybný, ale za cenu a ponúkané služby som bol spokojný. Ak hľadáte cenovo dostupnú a spoľahlivú leteckú spoločnosť na trase do Číny, China Southern Airlines určite stojí za zváženie. Cesta bola pohodlná, personál priateľský a celý proces prebehol hladko.

Hodnotenie: 4/5

×